Fıstık İşleme tesisindeyiz

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile AB'nin ortak yürüttüğü proje kapsamında Siirt Fıstık Üreticileri Birliğince Siirt Organize Sanayi Bölgesinde 12 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 35 bin metrekare alandan oluşan ve 43 milyon liraya mal olan Siirt Fıstık İşleme Tesisi Siirt Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme bölümü öğrencileri tarafından gezildi.

Gezi kapsamında hasattan salkımlarıyla gelen fıstıkların sofraya ulaşıncaya kadar kavlatma, ayırma, ayıklama, kurutma, kırma, kavurma, toz haline, füre haline getirme ve paketleme süreçleri tesis başında gözlemlenmesi sağlandı.

İşletmenin gerek ürün prosesi gerekse personel ve yönetim organizasyonu hakkında gözlemler ve bilgilendirmeler yapılarak tecrübeli mühendis ve yöneticilerden tecrübe paylaşımı yapıldı.

Doç.Dr ABDULLAH BAYCAR (0484) 212-1111 / 3864
Gıda Teknolojisi Programı