Bitkisel ve Hayvansal Üretim Tesisine Teknik gezi

Siirt Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu  Gıda İşletme bölümü  öğrencileri SİİRT-Kurtalan  ilçesi  Gökdoğan  köyüne  bağlı  Yunuslar mezrasında bulunan Hayvansal ve Bitkisel üretim tesislerine  teknik gezi düzenlendi.

Gezi işletmelerin  teknik ve  idari  personeli  eşliğinde gerçekleştirildi. Gezi ile teknoloji derslerinin  yerinde  işlenmesi   ve  proses  akışlarının gözlemlenmesi  amaçlandı.

Gezi kapsamında; Bitkisel ürünler yetiştiriciliğinden 1500 dekar bodur  elma  arazisi, 35  dekar  sebze  serasında  topraklı  ve topraksız  yetişen bitkiler ve bitkilerin besin ve gübre hazırlama tesisleri, Hayvansal ürün yetiştiriciliğinden Büyükbaş hayvan ahırları, sağım sistemleri ve yem radyonu hazırlama tesisleri gezildi.

Aynı zamanda sağılan sütlerin Yoğurt, Ayran ve Peynire işlendiği entegre tesis gezildi. Süttün hazırlanma, işleme, depolanma ve ambalajlanma prosesleri yerinde gözlemlenerek. İşletmelerde kullanılan hızlı analiz yöntemleri ile süt tayinleri yapıldı.

Doç.Dr ABDULLAH BAYCAR (0484) 212-1111 / 3864
Gıda Teknolojisi Programı